MALE FASHION_Rad Hourani

Rad Hourani kanadski je dizajner porijeklom iz Jordana. Prvi put kada sam ugledao njegovu kolekciju, dobio sam jasan dojam o čemu se točno radi.
Svaki je predmet iz njegove kolekcije unisex, a nose ga naizmjence muški i ženski modeli. Razlog za ovakve kolekcije je zapravo jako osoban, a i sâm se mogu poistovjetiti s njim.

Kao osoba koja se ne boji odjeće označene znakom Ž (ili W), odnosno takozvane ženske odjeće; često se susretao s problemom. Naime, takva odjeća dolazi u malim brojevima, ima kroj koji naglašava obline i sl. Odjeća namjenjena muškarcima, u drugu ruku, ne izlazi iz nekakvih ustaljenih krojeva i pruža samo dio mogućnosti odjevanja i kombiniranja. Optimalno rješenje koje bi se nalazilo negdje u sredini ove dvije pseudokrajnosti nalazi se u njegova dva branda. Jedan nosi njegovo ime i bliži je haute couture izgledu; dok je drugi, RAD by Rad Hourani, ready-to-wear.

cc Filippo Fior | GoRunway.com

cc Marcio Madeira | FirstView.com

cc Marcio Madeira | FirstView.com

Pored svega toga, dodatna osobnost su mu i višenamjenski komadi. Njih možemo—skidajući rukave i kragne zatvaračem te ih premještajući, ili radeći šalove i remene od njih; izmjenjujući prednju i stražnju stranu, kao i gornju i donju—nositi na više načina.

cc Rad Hourani

cc Rad Hourani

Naravno, ovo je samo djelić onoga što Rad Hourani jest. Ostatak transformacijske kolekcije možete vidjeti ovdje. Za sve ostale kolekcije preporučam models.com.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s