MALE FASHION_Brave GentleMan odijela

Ovo je trebao biti drugi dio teksta, gdje bi prvi bio o osobi koja stoji iza odijela. No, uzimajući u obzir aktualnost druge teme, prvu ću preskočiti i ostaviti za neki drugi put. Za sada, malo osnovnih informacija: Joshua Katcher profesor je održive mode (sustainable fashion) na LIM koledžu na Manhattanu. Također je pohađao SUNY koledž znanosti o okolišu i šumama (SUNY College of Environmental Science). Osim, dakle, što zagovara modu koja je održiva—odnosno ekološki prihvatljiva—Joshua je vegan, aktivist, umjetnik…

321076_10151633178180884_821105635_n

cc Gregory Vaughan

2008. godine osnovao je blog pod nazivom The Discrening Brute. Tri godine nakon toga osnovao je tvrtku Brave GentleMan. Osim kravata i leptir-mašni (naravno, od veganskih i recikliranih materijala), surađivao je i s tvrtkom Novacas na liniji cipela.

coverALT-791x1024x

cc Brave GentleMan

Zadnje što je ponudio jest kolekcija odijela. Nakon dvije godine proučavanja i razvoja proizvoda, par dana prije nove godine predstavio je kolekciju. Materijali su talijanski, dok ostatak komponenata dolazi iz Japana. Italija je i mjesto konstrukcije samih odijela, čiji dizajn je preuzet od vrhunskih krojeva iz Pariza, te dovršen u New Yorku. Joshua ih je opisao kao beskompromisni i evoluirani pristup muškoj modi, koji je sagrađen na nasljedstvu klasičnog europskog krojenja, recikliranih ili organskih tekstila koji ne sadrže problematična vlakna životinjskog porijekla, koji su tkani u Japanu i Europi. Nadodao je da je ponosan što može ponuditi prvu Brave GentleMan kolekciju muškarcima s višim standardima.

Vaughan_BGM_5cc Gregory Vaughan

Sama kolekcija se sastoji od tri bazična odijela (Covert, Faunus i Envoy), te dvije jakne (Watchdog i Scout). Pošto je svaki komad posebno rađen za kupca prema mjerama; isti može birati boju i materijal od kojeg želi svoj proizvod. Ukupno ima 14 kombinacija za odijela, te 6 kombinacija za jakne. Cijena jest visoka, ali nije neopravdana. Jako dobro obrazloženje pročitajte na samoj stranici (pri dnu). Usto svakako pogledajte i lookbok, te izbor materijala.
Svakako pogledajte i jeftiniju, second-hand opciju.

Iako nisam tip osobe koji prati časopise za muškarce (GQ je, recimo, dao crveno svjetlo muškarcima koji nose tajice!), pošto mi se ne sviđa takav konzervativan pristup; Joshua kao osoba, a posljedično i ova kolekcija odijela, me oduševilo/la. Njega ću objasniti drugom prilikom, a odijela zato što postavljaju novi standard. Evolucija odjeće se ne sastoji samo u njenom izgledu, nego i u mnoštvu drugih faktora koji su nerijetko zanemareni. I upravo zbog toga mi se izjava o višim standardima ne čini pretencioznom.  Naprotiv.

Kako bi Joshua rekao, budite etički zgodni.

Advertisements

5 Comments on “MALE FASHION_Brave GentleMan odijela”

  1. samotna šetačica says:

    Sad još čekamo tebe u odijelu, bow tie and all, na tvoj način. Imam neki predosjećaj da bi ti genijalno stajala klasika s pomakom! :)

  2. Bogomoljka says:

    potpisujem Samotnu

  3. hiPop says:

    +1 za samotnu!

  4. […] smatraju manje muževnima. Klasičan muški izgled, cipele, kravate i odijela (o kojima sam pisao ranije) napravljena u skladu s veganskim standardima su najbolji način za rušenje te […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s