ON OTHER_It’s never been manlier to be vegan

TDB

cc thediscerningbrute.com

The Discerning Brute, stranica Joshue Katchera, iako naizgled samo još jedan muški blog (magazin, ili kako već), nakon čitanja par upisa ipak dobiva jednu drugu dimenziju. Ne radi se o ispraznim savjetima vezanim za sliku (imidž) muškarca, pukom odobravanju ili negiranju trendova; nego o jednoj zaokruženoj priči koja promovira svjestan odabir stila života u svim aspektima.

ecouterre

cc ecouterre.com

‘Biti vegan nikada nije bilo muževnije’ kaže Ecouterre za Joshuu. Naime, vegani se zbog osjetljivosti prema životinjama ponekad smatraju manje muževnima. Klasičan muški izgled, cipele, kravate i odijela (o kojima sam pisao ranije) napravljena u skladu s veganskim standardima su najbolji način za rušenje te predrasude.

Jedan od Joshuinih projekata je i ‘PINNACLE: Reinvent The Icon’. To je inicijativa koja okuplja ljude iz modne industrije koji se protive krznu. Njihovi editorijali i ostali vizuali primarno su fokusirani na estetiku, kritički osvrt, percepciju u društvu te osvještavanje o aspektima proizvodnje i pozivanje na preuzimanje odgovornosti problema vezanih za krzno.

girliegirlarmy

cc girliegirlarmy.com

Gregory Vaughan

cc Gregory Vaughan

Za kraj: Joshuine ruke su cijele tetovirane, a motivi su životinje koje su izumrle unatrag nekoliko stotina godina (uglavnom zbog utjecaja čovjeka u nekoj mjeri). Kul, zar ne?


6 Comments on “ON OTHER_It’s never been manlier to be vegan”

  1. Nevjerojatno je lagano biti i ženstven i muževan ako se malo potrudiš, pa pronađeš zamjenske materijale i namirnice za sve. Jedno od najčeščih pomisli ljudi kad se okrenu veganstvu/vegetarijanstvu je: Pa što ću nositi? Što ću jesti? Što ću koristiti (od kozmetike, materijala/etc)? Danas je to naravno laše nego prije 100 godina, a biti će još lakše za jedno 50-60 godina našim unucima :) Ovaj striček gore je kul ae

  2. hiPop says:

    consciousness je uvek muzevna+sexy!

    http://hypemyhip.blogspot.com/

  3. duckalicious says:

    sve nas je više, stežemo obroč, drugačiji svit je moguć :)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s