INSTA_ Barok i melankolija suvremene fotografije u MUO

onotherskinrpd

Bilo da se radi o baroknoj dekadenciji, melankoličnoj viziji retro stila ili o sudaru prerafaelitske estetike i suvremenih lolita, modna fotografija ima moć oživjeti duh prošlih vremena, ali i stvoriti vlastite, dotad nepostojeće svjetove. Gore navedeni najsažetiji su mogući opisi fotografskih ciklusa finalista kategorije modne fotografije ovogodišnjeg izdanja Rovinj Photodaysa koji se do 29.09.2013. mogu razgledati u Muzeju za umjetnost i obrt.

Osim modne, izloženi su i radovi po 3 finalista iz kategorija primijenjene fotografije, publikacija, dokumentarne fotografije, arhitekture, pejzaža, portreta i akta te umjetničkog koncepta. Socijalistički ugođaj toplica, objektiviziranje vlastita tijela, intimna sjećanja teme su kojima su se bavili finalisti kategorije koncepta, ali način razmišljanja „u ciklusima“ prisutan je i kod drugih sudionika.

Razgledati se mogu  i radovi dobitnika Nagrade za životno djelo, Josipa Klarice, koji odišu mračnom, nadrealnom atmosferom te „Lice obasjano mjesečinom“  Ivana Posavca.

Ukratko, mnoštvo vizualnog, intelektualnog i emotivnog materijala koji djeluje ne samo na osjetila, već i na osjećaje i kojeg ne bi trebalo propustiti!

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s