OUTFIT_230114m

Stare traperice, izblijedjele i s ostalim tragovima nošenja; te boja (ona akrilna, za beton i slične površine). Obična boja za tekstil ostavlja teksturu predmeta nepromijenjenom, dok akrilna boja čini predmet krutim, relativno glatke teksture s pokojim tragom kista. Hlače gotovo da mogu samostalno uspravno stajati, a frendica ih je usporedila sa skulpturom.

Zato sam ih nosio na Bakićevu retrospektivu u MSU-u. Izložba pod nazivom Svjetlonosne forme produžena je do 2. ožujka i svakako preporučujem da ju posjetite ako već niste.

onotherskin3745

onotherskin3729

onotherskin3731

O geometrijskoj torbi više drugi put.

| Vesta: SHS + DIY | Torba: DIY | Ogrlica: DIY | Hlače: Pull&Bear + DIY | Cipele: Vegetarian Shoes |

Advertisements

7 Comments on “OUTFIT_230114m”

 1. duckalicious says:

  malo van konteksta, ali ovo me nekako podsjetilo na tebe: http://blackaliciouss.tumblr.com/post/76949128417

  a i outfit je divan. kako se održavaju ovako obojene traperice?

  • black1888 says:

   Oh, hvala. :D

   Traperice sam potopio u kadi i izašle su neoštećene, a boja se i dalje držala. Budem vidio kako će se nositi s vremenom i pukotinama. :)

 2. Plevna says:

  Super su traperice, izvedba odlična!
  Mene jedino uvijek pomalo strah koliko su alternativne verzije ‘tekstilnih’ boja upitne za zdravlje? Premda, ipak…danas je sve upitno, pa i same tekstilne boje :/

  btw, jel ti se raspucava boja na pregibima ili je postojana? :)

  • black1888 says:

   Boja je sigurna za untarnju upotrebu, a sad koliko je sve to zajedno sigurno – zaista ne bih znao. :\ Trebalo bi istražiti ekološke opcija boja, pa vidjeti kakvi bi rezultati bili s tim.

   Raspucavaju se na pregibima, ali se ne ‘linjaju’ previše. Probat ću ih poslikati nakon što ih budem nosio neko duže vrijeme. :)

 3. dust says:

  Margiela bi bio ponosan.
  Raboznala sam da ispitam mogucnost kontrastne povrsinske i pozadinske boje i rezultata u pregibima. Akrilna boja je dobro resenje zato sto je prilicno elasticna. Ja sam eksperimentisala cistim tecnim silikonom. Silikon nije prigodan za stvarni zivot, samo za catwalk :).

  • black1888 says:

   Nije bijelo, ne znam koliko bi Margiela apruvao. :D
   Ja imam na wish-listi prirodni lateks. Iako imam feeling da se po prigodnosti možda i ne bi previše razlikova od silikona?

   • dust says:

    Problem sa slikonom je sto se lepi. Osusi se on i stvrdne, ali privlaci fluff. Ponekad ga upotrebljavam sa sablonima na majicama svetlijih boja zato sto jedno od svojsta cistog silikona da pozuti i dobije prelepu “patinu”. Kada se mesa sa bojama, patina se ne primecuje.

    Nekada kupim tecni slikon, nekada tecni latex (ne boju za zidove, mind you), i nisam primetiala veliku razliku, osim u ceni.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s